tavlingsbox

Tävlingsboxar

Boxarna är 3×3 meter stora, som monteras mitt emot varandra med en stallgång som är 3 meter bred emellan. Stallen byggs sedan på med två boxar i taget till önskad längd, vi rekommenderar att inte bygga längre stall än 60 m utan delning (40 boxar i ett stall).

Boxarna har fällbara galler i dörrarna och det finns ett ventilations galler mot utsidan där man även kan sätta fast sin krubba eller hink. Boxen har även en heltäckande skiva mot stall gången så att hästarna får en lugn och trygg miljö på tävling.

Stallen levereras med belysningsslinga i taken med lampor på varannan/var tredje meter.

Takpresseningar är tillverkade av flamsäkert material.

Vi monterar och demonterar boxarna själva med en specifik lösning som gör att vi kan lyfta bort boxarna maskinellt. Detta gör att ni som tävlingsarrangör kan välja att alla tömmer sina boxar innan dom lämnar tävlingen eller ta hand om gödseln från boxarna efter att vi tagit bort boxarna från er uppställningsplats. Vi som monterar uppskattar att boxen är tom vid demontering men det absolut inget krav från vår sida.

Sköter hästen gör man enklast och säkrast med hästen uppbunden i boxen enligt Svenska Ridsportförbundets rekommendationer.